Karol M. má v Belize podľa svojho právnika legálny trvalý pobyt

18.07.2012 Celý región

Belmopan/Bratislava 18. júla (TASR) - Slovenský občan Karol M., ktorý na Slovensku čelí obvineniam z dvojnásobnej vraždy, má v Belize trvalý pobyt a platné pracovné povolenie. Informoval o tom spravodajský server 7newsbelize.com s odvolaním sa na jeho právnika.

Prominentný miestny advokát Godfrey Smith konštatoval, že jeho klient "má trvalý pobyt, má platné pracovné povolenie, rodinu a manželku v Belize". Informácia odznela na pojednávaní najvyššieho súdu v Belize, ktorý v utorok (17.7.) prerušil proces vydania zadržaného na Slovensko.

Podľa právnika 42-ročný Slovák získal povolenia belizských úradov legálnou cestou, preto by nemal byť vydaný, kým nebude mať možnosť vypovedať. K vypočúvaniu by malo podľa vyhlásenia rodiny dôjsť v Belmopane vo štvrtok v ranných hodinách.

Karola M. zatkli v stredu 11. júla v Belize vyše roka po tom, čo ho prepustili z väzenia v Bratislave. Obvinený je zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a 10-ročný syn. Polícia Karola M. nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho. Zastrelený bol v septembri 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke.
 

Vyberte región